Introducere in filosofie

Am vazut aici prezentarea unui “Curs de introducere in filosofie si psihologie”. Daca as avea timp, m-as duce sa vad despre ce e vorba, de curiozitate. Cred ca as fi dispus sa si platesc (taxa e de 100 lei). Din pacate, chiar n-am timp. 🙁

Oricum, chestia asta m-a facut sa ma intreb cat valoreaza “pe piata” cursul de Introducere in filosofie pe care il tin eu anul asta. Taxa de studii la ub-filosofie e de 2500 lei pe an. In anul I sunt 10 cursuri. Dar asta nu inseamna ca fiecare curs costa 250 lei. Mai sunt si seminarii, ore de consultatii s.a. Deci cursul meu costa tot cam 100 lei.

Chiar asa, oare facultatea n-ar putea vinde cursuri si la bucata, nu doar la pachet?

Poate unii oameni ar vrea, pur si simplu, sa urmeze doar un curs academic (probabil unul introductiv), sa dea un examen si sa primeasca o diploma de absolvire a cursului respectiv (chiar daca asta nu ar insemna ca au facut facultatea). Poate unii ar fi dispusi sa plateasca pentru asta.

Pentru unii angajatori, de pilda, conteaza ca ai facut trainingul X, pe langa facultate. Oamenii isi trec astfel de lucruri in CV.

Imi pot inchipui destule cazuri in care ar fi util sa ai, pe langa diploma de studii, si o diploma care spune ca ai absolvit un curs universitar de argumentare si gandire critica, de pilda (ok, asta si fiindca nu se studiaza asa ceva la toate facultatile, dupa cum ar fi normal).

Din moment ce o institutie de invatamant poate acorda diplome de licenta, nu vad de ce n-ar putea acorda diplome de absolvire pentru unele dintre cursurile care intra, oricum, in planul de invatamant al specializarilor pentru care acorda diplome de licenta.

Cred ca trebuie sa mai vorbesc si cu alti colegi despre asta.

LE: Btw, eu m-am gandit sa pun slide-urile si inregistrarile audio ale cursurilor pe net. 🙂