Cam slaba miscarea prin blegosfera romaneasca

Urla tot internetul ca o sa iasa Google Chrome OS. Pe-aici primprejur n-am vazut sa scrie despre asa ceva decat Piticu. Ok, tot e ceva.

Alta faza. Lui Cabral i se intampla o poveste supernashpa si scrie despre ea pe blog. Cati “bloggeri de categoria A” reactioneaza? Fix unul – Vis Urat.

Sa mai adaug ca pe multe bloguri destul de cunoscute din tara n-am mai gasit, in ultima vreme, informatii folositoare, povesti frumoase sau idei interesante, ci doar ura, incrancenare si bascalie?

25 thoughts on “Cam slaba miscarea prin blegosfera romaneasca

  1. Piticu21

    gresit, acum am citit intamplarile.

    2 nu sunt obligat sa citesc intamplarile astea
    am vazut ca avea pe el un tricou pe care scria cioara, dar n-am inteles de ce, prins de munca am trecut peste… credeam ca are glume cu cineva … si are.

    si totusi, trebuie sa ne coalizam acum si sa fim … vai doamne saracul? Are ditamai trustul in spate, iar astea se intampla oricui dintre noi.

  2. flavius

    servus…
    ai dreptate in bună măsură. reacţii? solidaritate, nu, asa ceva nu exista la anumite niveluri… informatii de prima mina de la cei care se intituleaza “de categoria A” si se dau informati? nu… senzatia mea e ca lucrurile sunt cumva rupte. in “top” e timp de altceva, preocuparile privind ratingul duc si aici la incrincenare si bascalie.
    in schimb as zice ca mai jos acolo unde “multimea” comunica poti gasi din toate cele mai sus descrise.
    subiectul este oricum incitant 🙂
    toate cele bune!

  3. oceanograful

    “Cum spuneam mai sus, nu mă intereseaza că un infractor se supără atunci când îl cataloghez drept “cioară” dar niciodată nu-i voi spune “cioară” fostului meu coleg de facultate (care acum este profesor universitar și doctor în domeniu) doar pentru că are pielea mai bronzată. Aici e diferența și la asta vroiam să ajung. “

    eu ce sa inteleg din reactia lui visurat ?

  4. Dan

    Au scris mai multi despre Google Chrome OS.
    Despre Cabral voiam sa fac si eu un post asemanator cu asta, ca idee, acum nu mai are rost, am intrat la tine doar sa vad daca ai scris ceva despre subiectul Cabral, asa am dat de postul asta, am verificat toate blogurile din Top 50 Zelist.
    Acum o sa spun aici bloggerii care au scris despre subiect:
    Visurat, Arhi, Dono, Bucurenci, Ioan T. Morar si Chinezu. Adica 6 bloggeri.
    Stii cine lipsesc? Cei care urca pe scena sau organizeaza, aproape saptamanal, fel si fel de meet-uri, simpozioane si seminarii, urca sa ne dea lectii si sa ne spuna de socializarea in blogosfera. Exact aia nu au scris nimic.
    Asta dovedeste ca urca acolo doar sa se promoveze, le place ca a doua zi, cei 50-100 sau 200 din sala, vor da link-uri spre cei de pe scena.

  5. gramo Post author

    @Piticu21: Nimeni n-are nici o obligatie, bineinteles. Asa cum n-avea nimeni nici o obligatie sa reactioneze nici la faza cu Ariel, de pilda. Si cu toate astea, parca exista mai multa solidaritate mai demult. 🙁

    @Pinocchio: Schimbam blogosfera, bineinteles. 🙂 Eu am observat in ultima vreme ca majoritatea blogurilor pe care le citesc cu placere sunt scrise de romani care nu traiesc in tara.

    Nu vreau sa generalizez. Pur si simplu am observat asta. Pe blogurile celor care nu traiesc in tara intalnesc mai putina incrancenare, mai putina invidie, mai putina bascalie ieftina, mai multe lucruri frumoase si interesante si o disponibilitate mai mare de a face diferite lucruri.

    @VisUrat: Da, acum am vazut, eram la mare cand a aparut postul lui.

    @carlitos: Am citit acum postul lui Dono. Il sarisem din cauza ca nu-mi spunea nimic titlul. Blogul lui Dragos Bucurenci nu-l am in feed reader.

    @oceanograful: nu e mai simplu sa-l intrebi lasandu-i un comentariu? 🙂

    @Dan: Intre timp au scris mai multi despre Google Chrome OS. Azi dimineata, insa, era liniste si pace. La dl. Ioan T. Morar pe blog n-am mai intrat de foarte mult timp, dar am vazut acum postul scris de Chinezu.

    “Stii cine lipsesc? Cei care urca pe scena sau organizeaza, aproape saptamanal, fel si fel de meet-uri, simpozioane si seminarii, urca sa ne dea lectii si sa ne spuna de socializarea in blogosfera. Exact aia nu au scris nimic.” – e interesanta observatia ta. Deocamdata nu stiu ce sa spun.

    In orice caz, nu cred ca anumite evenimente cu bloggeri (vezi Webstock sau RoNewMedia, de pilda) au ca scop principal autopromovarea vorbitorilor.

  6. mihnea chirila

    blogeri de categoria a … da cine a inventat categoriile astea? io vreau sa fiu in continuare o litera care nu exista in alfabetul nostru. gen o litera de pe la finalul alfabetului chirilic.
    blogar de categoria a … de la “are ceva in cap?” ? blogar … io vreau sa i vad pe astia de la a cum poarta tricouri cu a. in plus … de ce trebuie sa scrie cineva despre chrome os? stiu de mult timp da nu m a pasionat subiectu. e vital? stati linistiti si nu va inghesuiti ca spargeti geamurile. mai e ceva de rontait pana cand apare OS de la giggle. ba mai mult , in afara de cativa bijnitari cu leptoape care probabil o sa se bucure de simplitate nu vad pe altcineva sa foloseasca. iar la bijnitari o sa ajunga doar daca o sa se tina cineva de capu’ lor ca ” stimate domnule , Chrome OS este un raspuns pentru cerintele dumneavoastra de rapiditate si accesibilitate”.
    iar pentru final … tu ce ai scrie gramo despre asta? ai ceva material top s. ? cred ca mai mult de 1 , maxm 2 propozitii si nu fraze care contin exact parerile personale nu prea exista altceva de spus.
    m am razgandit. vreau sa fiu a. de la antipatic. sau… de la apa n cap si scriu la tine pe pagina dupa multe ore de la lansarea vestii. Google Chrome OS urmeaza sa apara. O sa l manance pe Windows? sau o sa mearga sa i faca cumparaturile si o sa aibe grija de masina de spalat ca sa nu i decoloreze dll urile si restu de fisiere?
    imi place sa fiu la curent cu vestile de ieri si tocma’ d’asta scriu la un articol vechi.

  7. Arhi

    misto reactia [offensive stuff removed by Gramo] de mai sus, care ii explica practic singurului blogger mentionat in articol ca sunt mai importanti pufuletii. [offensive stuff removed by Gramo], vezi ca ai gresit ironia.

  8. carlitos

    Nu cunosc nimic despre Google Chrome OS. Deci pas.

    Insa in legatura cu cele intamplate lui Cabral, desi reactiile la “nivel inalt” au fost putine, totusi oamenii de rand, majoritatea blogeri anonimi, s-au solidarizat… si cel mai bun exemplu sunt sutele de comentarii de suport de pe blogul acestuia.

    Ceea ce cred eu ca se intampla la acest nivel “inalt” seamana destul de bine cu scenariile din show-biz: implicarea in probleme sociale (pana la urma si rasismul este o problema sociala in tara noastra) capata un relativ caracter obligatoriu atunci cand se face cu titlu caritabil: “Hai sa ma implic sau sa initiez o campanie pentru un copil bolnav, pentru ca da bine” etc. Insa, cand e vorba de un “egal”, nu se mai intampla la fel. Nu-mi dau seama de ce… insa as pune-o atat pe seama indiferentei (“Las’ ca e baiat mare si tare… se descurca el”), cat si pe seama unei mici doze de invidie si rautate, gen “ce bine, unul mai putin in top 10 zelist”…

  9. gramo Post author

    @carlitos: Eu din ce a spus @piticu21 am inteles asta: Cabral are la dispozitie mijloace de a se face auzit mult mai bine decat un blogger, fie el si “de categoria A”.

    Deci nu e neaparat vorba de indiferenta sau de invidie (cel putin pentru Piticu – si sigur mai gandesc si alti bloggeri la fel ca el). Justificarea este ca un gest de solidarizare nu e necesar, fiindca nu e prea eficient (comparativ cu o reactie televizata, de pilda).

    Eu, pe de alta parte, cred ca un gest de solidaritate nu trebuie sa fie neaparat eficient, fiindca il vad in primul rand ca pe un gest simbolic. Dar nu imi inchipui ca toti oamenii care nu gandesc la fel ca mine sunt indiferenti sau rautaciosi. 🙂

  10. carlitos

    Solitaritatea a fost eficienta, in viziunea mea, pentru ca – dupa cum scria Cabral pe blogul sau – reactile cititorilor (bloggerilor) au venit ca un plasture pe rana sa sufleteasca. Motiv pentru care a revenit, oarecum,a supra deciziei de a renunta la blog (desi, pana la urma, nu avea nimic blogul de-a face cu ceea ce se intamplase la TV).

    Daca reactiile in mass-media ar fi avut rol de atragere a atentiei asupra unei atitudini desicriminatoare, bloggeri – asa cum spuneai – se puteau solidariza in mod “simbolic”, oferind “suport moral” lui Cabral.

    ps. chestia cu rautatea sau indiferenta era voit exagerata, cu valoare generala… pentru ca sutn cateva uscaturi in fiecare padure de blogeri. 🙂

  11. gramo Post author

    “nu avea nimic blogul de-a face cu ceea ce se intamplase la TV” – da, si eu am avut aceeasi impresie; dar am incercat sa ma pun in situatia respectiva si mi-am dat seama ca m-as putea simti, intr-o astfel de situatie, suficient de nashpa incat sa-mi piara cheful sa fac anumite lucruri; iar printre lucrurile astea ar intra, probabil, si scrisul pe blog.

    poate decizia de a nu mai scrie n-ar avea o justificare rationala; dar ar fi vorba de o decizie personala.

  12. carlitos

    Ai mare dreptate, eu m-am gandit la fel. Insa sunt doua aspecte diferite aici: cel rational si cel emotional. Eu am privit problema emotional – m-am gandit la omul Cabral, care se poate simti – exact cum ai spus – “suficient de naspa” ca sa mai continue proiectele personale incepute. Personajul monden Cabral (pentru ca face parte din spatiul public monden), omul de televiziune Cabral si toate celelalte laturi publice ale sale reclama insa sustinerea rationala in mai mare masura decat cea emotionala. Pentru ca n-a fost o insulta cu caracter personal, gen “uratul ala de cabral”, a fost o remarca rasista si plina de rautate, generalizata asupra tuturor indivizilor de culoare. Iar sustinerea trebuia sa se faca in aceasta forma generalizata, nu doar asupra lui Cabral.

    Eu sper ca omul Cabral e suficient de puternic si motivat de aspectele pozitive ale vietii sale, incat sa treaca repede peste aceasta umilinta si sa-si continue proiectele…

  13. lorena lupu

    norocul meu că nu sunt blogger de categorie A, şi nu se aşteaptă nimeni de la mine să scriu lucruri frumoase, de aceea pot să mă bălăcesc liniştită în ura şi încrâncenarea mea.

  14. lorena lupu

    Ontopic: mi se pare că d-l Cabral a ştiut să se apere şi singur foarte bine, iar puhoaiele de fani care au lăsat mesaje de simpatie pe blogul lui sunt mai mult decât suficiente. Şi pe mine mă jignesc zilnic o mie de spammeri care habar nu au de Lorena Lupu-omul, dar care îmi adresează diverse insulte. Ce ar trebui să fac: să am câte o depresie de fiecare dată?

    Şi în fond, cine cucuiul meu e Florin Petrescu, să scriu de el pe blogul meu? Un nimeni. Chiar tre’ să-i introducem în seamă pe toţi nimeni-i?

Comments are closed.