Home

Aici e criogenizat vechiul “gramo.ro”. Nu vor mai apărea posturi noi pe blog, iar vechile posturi conțin o mulțime de chestii care nu mai funcționează și pe care n-o să le mai repare nimeni. It was a nice ride, though.

Urmează o listă de posturi la nimereală:

Aristotel, Etica nicomahica – ce-a inteles Gramo (34)

In capitolul asta Aristotel pare sa spuna ca nu e bine sa fii (pardon de expresie) lingau, fiindca s-ar putea ca unii oameni din jurul tau sa se prinda ca esti asa si sa te faci de ras. Cu asta am putea fi, probabil, toti de acord, in principiu. Sigur, unii dintre noi, fiind de acord cu asta, vor fi ipocriti, fiindca vor fi dispusi sa condamne pupincurismul altora, fara sa-l vada pe al lor. 🙂

Pe de alta parte, zice marele grec, nu-i bine nici sa fii excesiv de critic, iar aici nu mai e limpede ce vrea sa spuna. N-ar fi urat sa ii tolerezi un defect unui prieten, doar ca sa nu-l faci sa se simta prost?

Daca nu cunosc prea bine o persoana, ok, n-are sens sa ma apuc sa-i critic defectele, sau sa-i arat ca a facut o chestie nashpa intr-o situatie s.a.m.d. Dar daca e vorba de cineva mai apropiat?

Daca un prieten foarte bun faca o tampenie si nu-i spun nimic, nu e ca si cand nu mi-ar pasa, de fapt, de el (sau de ea)? Nu e ca si cand i-as insela prietenia? Nu e asta o tradare? Nu seamana cu minciuna? Si daca ii spun ceva, dar “indulcesc” foarte mult critica, nu e la fel, pana la urma?

E interesanta distinctia intre omul amabil si cel lingusitor. Cu alte cuvinte, daca nu te critic fiindca nu vreau sa te simti prost e mai ok decat daca nu te critic fiindca mi-e frica sa nu ma parasesti. 🙂

Si ce se intampla daca ma imprietenesc cu o persoana care calca in strachini la greu? Cum mai pot pastra masura justa in situatia asta? Ar trebui sa renunt sa mai am de a face cu X doar fiindca, in relatie cu el (sau ea) ar trebui sa ma port, vrand-nevrand, ca o fiinta ursuza care mereu are ceva de criticat?

Cam la lucrurile astea s-a gandit Gramo. Probabil ca s-ar fi gandit si la altele daca se inchega o discutie pe blog. Dar nu s-a inchegat. Asta e. 🙂

Voluntariatul e nashpa, nu-i asa?

Am auzit chestiile astea de mai multe ori: cei care organizeaza actiuni cu voluntari nu fac altceva decat sa profite de ei pentru a-si face ei publicitate; voluntarii, la randul lor, nu vor decat sa-si treaca in CV niste activitati, oricum nu le pasa de ceea ce fac si-si baga picioarele; munca patriotica se facea pe vremea comunistilor, acum ne-am saturat s.a.m.d.

Si daca am o vecina in varsta, care nu-si poate da zapada din fata casei si o ajut? Ce-mi trec in CV? Cine isi face publicitate pe seama mea? Ce treaba au comunistii cu asta?

Inainte sa ninga, in dreptul scarilor de blocuri (sau al portilor caselor) era plin de gunoaie. Daca tu nu esti obisnuit nici macar sa-ti faci curat in fata casei, cum poti sa intelegi ce-i ala voluntariat?

Imi place cum arata chestia asta!

Din nefericire, nu stiu sa explic de ce. 🙂

TV online – recomandarea saptamanii (6)

Classic FM TV e un post de televiuziune online asociat unui post de radio din Anglia. In ciuda numelui, n-o sa vedeti acolo doar clipuri cu muzica clasica. Daca vreti sa faceti o incercare, il vedea online aici (sau direct la adresa asta: mms://s-lon-01a.global-mix.net/classicfmtv).

Stream-ul e de calitate medie, iar in zilele in care ne merge netul ok nu se intrerupe aproape niciodata. Celelalte recomandari sunt astea: 1, 2, 3, 4, 5.

Gata, am votat (la RBF)

roblogfest 2009Gramo nu crede ca Roblogfest-ul e o competitie care poate sa ateste cu adevarat valoarea unui blog. Nu vorbim despre sectiunea jurizata, desigur (desi e interesant de observat, daca va aduceti aminte disputele bloggeri vs. jurnalisti din trecut, cat de multi jurnalisti sunt in juriu), ci despre sectiunea “populara”. Dar asta nu inseamna ca ni se pare ceva aiurea, in sine, in toata povestea asta.

E voba de un mecanism de promovare. Bloggerii se promoveaza participand la concurs, organizatorii si sponsorii se promoveaza si ei. Nu e nimic rau in a dori “sa iti faci promovare” pe net. Daca am fi avut cititori care sa considere ca Gramo’s World merita sa fie promovat la Roblogfest, nu ne-ar fi fost jena ca aparem printre blogurile finaliste de acolo.

Dar e ok daca v-ati gandit ca nu meritam asa ceva. Gramo’s World e, pana la urma, terenul de joaca al catorva oameni, nu o publicatie online cu ambitii inalte. Acum nu era insa vorba despre noi, ci despre felul in care am inteles Roblogfest-ul si ce am avut in minte (mai in gluma sau mai in serios) atunci cand am votat. Iar lista e mai jos.

Bloguri:

  • Blog personal: Arhi (fiindca anul asta concureaza)
  • Blog colectiv: SOS Infertilitatea (fiindca oamenii care scriu acolo chiar incearca sa schimbe ceva)
  • Blog sub 18 ani: Am doar 18 ani (fiindca ne-a placut ideea lui Ariel de la inceput)
  • Blog de divertisment: Dono (fiindca e funny intr-un fel mai ok)
  • Blog de muzica: n-am votat (fiindca nu ne-a convins nici un blog de acolo)
  • Blog de sport: n-am votat (fiindca n-am citit nici un blog de pe lista)
  • Blog de filme: c|neva’s blog (fiindca era singurul blog de acolo pe care il stim si il citim din cand in cand)
  • Cel mai popular blog: Cabral (fiindca e, probabil, cel mai popular de pe lista)

Twitter: