De la Violeta:
Mai intai se ia un grup de oameni faini:
Apoi se pregatesc ingredientele:
Se da prin sita jumatate de kilogram de faina:
In movila de faina obtinuta se face o gaura:
Iar in gaura se toarna un plic de drojdie, o lingurita de miere, sare si un cubulet de unt:
Se adauga o ceasca de iaurt si o lingura de ulei de masline:
Apoi se adauga apa, incetul cu incetul, amestecand faina in compozitie cu o furculita:
Dupa care incepe framantatul:
Se unge un vas cu un pic de ulei de masline:
Se pune bila de aluat obtinuta dupa framantat in vas:
Iar apoi se acopera vasul cu o folie de plastic si cu un stergar si se lasa aluatul la dospit pentru jumatate de ora:
Timp in care lumea asteapta si se socializeaza:
Aluatul a crescut:
Se mai framanta un pic, ca sa iasa aerul din coca, dupa care se unge o placa de gresie cu ulei:
Incepe apoi partea de creatie. Fiecare isi modeleaza aluatul cum doreste, il unge pe deasupra cu ou si il presara cu seminte de floarea soarelui, in, mac si susan:
Se mai asteapta trei sferturi de ora (timp de jumatate de ora mai creste painea, iar apoi sta 15 minute la cuptor):
In sfarsit, painea e gata:
Se obtin o multime de zambete pofticioase. Iar asta este, de fapt, toata povestea. 🙂
LE: Alte povesti la: Sutu, Iulian, Elena-Minxiee, Sorin Rusi si Diana Stoleru.
Oooo ce frumos a fost… 🙂
I wish I was a star blogger too… 🙂
vai, ce-ati facut? ati duvulgat toate secretele 😛
Sunt curios daca cei care vor citi articolul se vor apuca de paine:D
Pingback: Painea noastra | Blogu` Lu` Sorin
Looks like fun 🙂
… Tot mai comod e cu masina de facut paine …
Si acolo poti face ce reteta vrei, si acolo te socializezi cca. 3 ore si ceva, si acolo daca pui toate ingredientele eco, iese paine eco, etc. etc. asa ca …
P.S. Unde se afla Violeta asta ?
De ce unge cu degetul ?
Pentru asa ceva exista pensule speciale, sau pene de gasca …
P.S. Cum le merge ceasul la Eros si Ela ca au postat la cam 3:30 ore dupa mine si eu le-am citit deja ?
victor, nu asa se pune problema 🙂 sa framanti paine e foarte terapeutic. iar daca vrei sa fii comod, pana la urma cel mai simplu e sa cumperi.
foarte-foarte frumos! iar rezultatul arata delicios!
@Eros: Pai n-a fost un eveniment pentru star bloggers. Si apoi, tu te-ai dus la Protestul Blitz, nu? 🙂
@Ela: Ei, nu chiar pe toate! 🙂
@sorin: Si eu! Poate aflam. 🙂
@Raluca Hippie: It was!
@Victor: Violeta’s Vintage Kitschen e aici. In rest, e cum spune @mazilique. 🙂
@jane: Chiar a fost! 🙂
@george21 se intampla lucruri necurate.
Se unge cu degetul, fiindca e mai practic asa. In plus, eu nu cred ca oamenii care chiar gatesc cu pasiune folosesc tot felul de ustensile. Zic si eu, ca asa am vazut. Eu ma chinuiam sa framant cum trebuie aseara, deci… :))
@mazilique are dreptate. Vrei sa faci, atunci faci. Esti lenes, atunci cumperi.:)
Cooking is not about convenience, and it’s not about shortcuts. Take your time.
de data asta n-am zis-o eu, a zis-o un domn mai priceput si cu cateva stele Michelin (trei mai exact) – Thomas Keller
e x c e l e n t !
felicitari echipei de brutari!
eu fac piine dar fara reteta si nu-mi iese niciodata asa frumoasa. doar buna. 🙂