Despre gatitul frenetic

Gatitul frenetic te apuca atunci cand iti vine. Ok, this doesn’t make much sense, but it sounded nice. Nu conteaza ca ai de scris un articol despre cum e afectata capacitatea oamenilor de a distinge culori de insusirea limbajului sau ca trebuie sa pregatesti un curs despre teoria descriptiilor definite. Te apuca frenezia, bang, s-a terminat. Trebuie sa gatesti.

De obicei, daca gatesti frenetic, o sa scoti cam toate chestiile din frigider. Dupa care o sa le tai marunt sau o sa le bagi in robotul de bucatarie, in ideea ca o sa faci mai multe feluri de mancare.

Doar ca n-o sa faci mai multe feluri de mancare. Rosiile, ardeiul gras, ceapa, maslinele, cuburile de cascaval si salam, ouale si cartofii fierti vor ajunge in aceeasi oala. Impreuna cu zarzavatul de ciorba, rosiile la cutie (da, gatitul frenetic poate sa duca la faze redundante), zacusca si pastele pe care le-ai gatit (nefrenetic) acum doua seri.

Si dupa aia o sa torni in aceeasi oala si legumele mexicane pe care le-ai gasit in congelator, plus jumatate din condimentele de prin casa (inclusiv ienibahar), plus niste orez fiert.

Dupa ce ajungi sa prepari al cincelea sos (de obicei e cu smantana si hrean, dar in ultimul moment te hotarasti sa bagi in el si cateva bucatele de sfecla rosie fiarta), incepi sa obosesti.

Din pacate, nu te poti opri acum, fiindca ai descoperit, tot in congelator, doua stiuci. De aici inainte, Dumnezeu cu mila!

7 thoughts on “Despre gatitul frenetic

  1. ana

    Doamne, doamnă sau domnule, dar ce mâncare aţi încercat să faceţi acolo?:)
    Expresia gătit frenetic e foarte drăgălaşă şi cred că o s o împrumut şi eu pt. diverse activităţi de genul, care mă apucă te miri când:)

  2. Raluca Hippie

    Si pe mine ma mai apuca…. nu demult, rezultatul a fost: gratar de pui cu lamaie+ morcov ras-tot cu lamaie- cu menta si cu busuioc+ feliute de mar alaturi+ feliute de mandarina, ca dau bine pe farfurie+ rondele de ananas pane+ nuca de cocos proaspata maruntita + sos sweet& sour. Si n-a fost rau deloc 🙂

  3. Kristin

    Eu cred ca Gramo e un procrastinator. Asa s-ar explica pasiunea subita pt gatit in timp ce avea de facut niste lucruri mai importante ca scrisul unui articol, pregatirea unui curs…

  4. gramo Post author

    @ana: parca in engleza ar suna si mai bine: frantic cooking;
    “dar ce mâncare aţi încercat să faceţi acolo? :)” – una bogata! 🙂

    @Raluca Hippie: Nu-i acelasi stil. N-ai pus ienibahar! 🙂

    @Kristin: aaaaaa, nu, pe G il apuca din senin, indiferent daca mai are si altceva de facut sau nu. 🙂

  5. carlitos

    … partea buna este ca ati avut cu ce! :))

    exista si starile de criza majora ale crizei gatitului frenetic, atunci cand in tot ghiveciul acela inimaginabil simti ca-ti mai lipseste ceva si dai o fuga la alimentara de la coltul blocului, sa mai iei una-alta… si cumperi de toate, avand senzatia ca ai fix in acea clipa o idee geniala de reteta ne-mai-gustata!

Comments are closed.