E vorba in principal de recomandari culinare. Mai intai, Gramo-cat va recomanda un aperitiv pe baza de Jagermeister:
Si Tabasco:
Reteta e urmatoarea. Se pune la rece sticla de Jagermeister. Cand e suficient de rece, se toarna 30-50 ml. intr-un pahar si se adauga 3-5 picaturi de Tabasco. Se bea dintr-o data.
In felul asta se capata curaj pentru a pregati un file de pangasius cu legume mexicane:
La microunde, bineinteles. Legumele mexicane (congelate) se toarna din punga intr-un castron de plastic, se lasa 3 minute la microunde, se amesteca, se mai lasa 3 minute, iar apoi se mai amesteca si se mai lasa inca 3 minute. Ultima data se adauga si un pic de ulei si niste condimente (un cub de busuioc e suficient).
Fileul se face la microunde in vreo 7-8 minute, dar e bine sa-l lasati pentru perioade mai scurte un minut, maxim doua si sa-l intoarceti de fiecare data. Spre sfarsit ii puteti adauga patrunjel verde, un pic de sare, menta si leustean. Daca vreti, ii puteti pune si un pic de piper alb, dar nu e neaparat.
Daca vreti vin la masa, puteti folosi Sauvignon Blanc de Murfatlar (v-am mai spus de vinul asta), merge perfect cu pestele.
Pentru desert Gramo-cat va recomanda niste trufe cu umplutura de sampanie. Dar trebuie sa le incercati exact pe astea (se gasesc in Carrefour si uneori si in Nic):
Cica sunt atat de bune incat a doua zi dupa ce le-ai mancat iti vine sa te lingi sub coada. Ok, in cazul in care nu sunteti pisici, Gramo-cat nu va recomanda sa incercati asta. Dar celelalte chestii chiar le puteti face fara probleme.
nice 🙂 pisica pare foarte happy 🙂
wooooowwwwww..tre’ sa incerc si eu reteta 🙂
“Se pune la rece sticla de Jagermeister.” – de fapt se pune la FOARTE rece. Se recomanda ca Jagermeister sa fie pastra in congelator, la -18 grade. Don’t worry, nu ingheata 😀
@jollyca: da, you’re right! 10x pentru recomandare! offtopic (in parte), n-am aflat nici pana in ziua de azi cum se pregateste un shot de tequila cu jagermeister in asa fel incat cele 2 chestii sa ramana separate; ai vreo idee? 🙂
Heiiii, mi-era dor de posturile voastre “sort-of-cookin'”. 😀 Btw, de cand stau la camin, am devenit experta in mamaliguta la microunde.