Found this great video which explains it all:
[source here]
Now, for more stuff…
Useful things:
TinyURL (create short links), Twitterfeed (post a rss to Twitter), TwittPic (share pics on Twitter), TwittAhead (it does what it says), Who Should I Follow (find new Twitter friends), Twerp Scan (get rid of spammers), TwitSpy (watch the public timeline dynamically), Gridjit (alternate online interface to Twitter)
Twitter search engines:
Tweet Scan (most used), Summize (newer, quite good), Twittersearch (older, comprehensive)
Visualizations:
Blocks, Twittervision (see also 3d), Twistori, Twitter Browser, TwitterPoster, Twitterverse
Other stuff:
Explore Twitter, Twitter Fan Wiki, Twitterholic
p.s.: And of course, you can follow us at http://twitter.com/Gramo
Pe zi ce trece sunt tot mai convinsa ca n-o sa am nevoie de twitter niciodata. :))
@Roxa: pai,… atunci,… de ce raspunzi la un post care nu ti se adreseaza? only to say… what?
Interesanta logica. Ma intereseaza foarte mult ce-i cu explozia asta de conturi de twitter si cautam motiv sa-mi fac si eu… si inca tot caut. Dar imi cer scuze de deranj, won`t happen again. :))
@Roxa: logica n-are nici o legatura; e vorba de regulile elementare de politete pe net: nu te intereseaza un post, nu comentezi doar ca sa spui asta; pana la urma, cineva a facut niste eforturi sa scrie chestiile alea.
Nu cred ca n-o interesa postul, ci twitter-ul.
In post se vorbeste (ok, in video-ul din post) despre twitter — cine este si ce vrea el. Roxa, neconvinsa de prezentarea video-ului, spune ca nu o sa aiba nevoie niciodata nevoie de twitter. Deci comentariul ei e (foarte) on-topic.
G.
@Geo: postul nu se reduce la filmuletul video; e vorba de mai multe resurse pentru utilizatorii de twitter; toate chestiile alea n-au aparut din senin;
cineva a stat sa testeze diverse chestii, sa aleaga lucruri misto dintre ele s.a.m.d. reactiile normale sunt: “cutare aplicatie mi se pare mai utila decat cea despre care scrii tu:”, “uite inca o chestie supertare despre care n-ai scris”, “prezentarea de pe u2be omite anumite lucruri care mi se par importante” etc.
scuze, dar nu faci decat sa ne consumi timpul de pomana. 🙁
Da, cam asta era. Multumesc, Geo. 🙂
Gramo, din moment ce postezi un video in care se explica ce stie twitter-ul, la ce ajuta si de ce ar trebui folosit, nu te adresezi numai utilizatorilor de twitter, deci cred ca e si o mica problema de logica pe undeva. Dar heh, poate nu reusesc eu sa ma fac inteleasa suficient…
@Roxa: scuze, dar nu avem timp de pierdut cu astfel de discutii; daca n-ai inteles ce am scris mai devreme, ne pare rau.
Daca te adresai strict utilizatorilor de twitter, filmuletul nu mai avea ce cauta in post. Punct.
@Roxa: daca iti inchipui ca e cineva interesat sa afle ca tu n-o sa ai nevoie de twitter niciodata (fara nici o justificare), well,… that’s sad. 🙁
bye!
Daca vrei sa ai Twitter direct pe desktop iti sugerez :www.twhirl.org.Mie imi place…
@Sorin: n-au versiune de linux 🙁
Mie mi se pare foarte ok ca ati pus intr-un post toate informatiile astea. Chiar ma gandeam azi sa va dau un mesaj pe twitter cu “multumesc”, dar am preferat un comentariu pe blog (e mai elegant).
Filmuletul este excelent facut! Data viitoare cand ma mai intreaba cineva “ce-i aia tuitar” o sa dau link catre acest post. Mi-ati facut un serviciu 🙂
Recunosc ca la inceput nici eu nu intelegeam prea bine la ce foloseste, dar acum m-a ‘prins’. Mi se pare o modalitate excelenta de comunicare. Mai putin invaziv ca YM (unde lumea te vede daca esti online sau nu) si mai putin formal decat emailul.
Cat despre “avem sau nu nevoie de twitter”, sa ne amintim ca acum vreo 2 ani aceeasi intrebare aparea legata de bloguri. Si acum toata lumea are unul 😉
So, multumesc pentru informatii si ne “urmarim” pe twitter 🙂
@Ciupercutza: da, ne citim pe twitter! 🙂
la fazele gen “oamenii de pe twitter au timp de pierdut, se simt singuri etc.” raspunsul nostru a fost cam asta: oamenii au nevoi de comunicare diferite; twitter-ul satisface anumite nevoi de comunicare pe care alte chestii nu le satisfac; is that simple; e aiurea sa-i judeci pe oameni din perspectiva nevoilor tale de comunicare.
la fel, am auzit oameni care se plangeau ca n-au ce face cu 140 de caractere; ca si cand i-ar obliga cineva sa foloseasca twitter-ul in loc de email sau blog; daca nu poti scrie ceva incadrandu-te in limita aia, atunci inseamna ca nu e o chestie de trimis pe twitter, pur si simplu. 🙂
tipii care au facut filmuletul asta sunt super-tari; au facut filmulete de acelasi gen si despre rss, blog, social bookmarking s.a. (plus un film de prezentare in acelasi stil pe care l-au comandat cei de la Google – uite aici)
p.s.: daca iti folosesc la ceva chestiile de aici, ne pare bine!
Twitter asta mi se parea noul bandwagon pe care se sare in Romania and beyond. Cum e MySpace sau hi5. Dar se pare ca m-am inselat. Poate imi iau si eu un Twitter din asta, pentru cand nu am prea mult de zis pentru un entry de blog cu “substanta”. Si clipul e amuzant.
Video-ul respectiv -dupa ce a circulat vreo 2 zile intre useri- a aparut oficial pe homepage (twitter.com). Ar fi o discutie interesanta si interminabila despre nevoile de comunicare pe care le acopera Twitter. Eu, de ex am vreo 660 de followers pe user-ul in En. Mi-am facut al 2-lea cont pt ca as fi plictisit Ro cu chestiile pe care le comunic in En. Segregare sau nu, prefer sa ma fac auzita pe 2 limbi decat pe nicuna. 🙂
PS: Am devenit addict-user tocmai pt ca o multime de oameni interesnati din online-ul international il folosesc. Nu as fi cunoscut anumite persoane daca n-as fi inceput sa twitter-esc. Deci, mi-a prins bine. 🙂
Il recomand celor care vor sa-si largeasca cercul de contacte, sa invete de la oameni dintr-un anume domeniu de interes sau pur & simplu sa se exprime in 140 de caractere. (O experienta unica, trust me. Uneori, editez de 10x pana incape mesajul, iar cand dau Update ma simti.. “bai, a intrat!”. 🙂 )
PPS: twitter.com/womanchild (En) si twitter.com/dianamaria (Ro). Ne urmarim. 🙂
Stiti ce ma mira? Publicitarii romani nu l-au luat in brate! Numa’ vreo 2-3. In rest, e plin de marketeri si in general cool online dudes si dudettes. Si de bloggeri, dar totusi prea putini.
In US si Japonia face ravagii la orice nivel, dar mai ales printre geeks. Ma mir ca la noi n-a prins. Probabil inca sugem lapte la sanul web 1.0. Oricum, va mai curge multa apa pe Dambovita pana ne dam seama ce cool e. (@JasonCalacanis, un antreprenor de top din US si unul dintre cei mai urmariti useri, le-a facut cont pana si cainilor. LOL)
Serios, ce poate fi mai misto decat un serviciu prin care oamenii se cer in casatorie live, sub nasul a 1,000,000+ de utilizatori? Catastrofe naturale gen cutremure si tornade sunt semnalate tot prin twitter. O explozie care a avut loc in NY a facut inconjurul Twitter si a ajuns online mai repede decat preluarea CNN a aceleasi vesti.
Atata timp cat serverele il vor tine (au cam avut probleme in ultima vreme) si companiile de telefonie mobile vor fi cooperante (eu deocamdata nu mai primesc notificari prin sms, si nu-s singura), e cel mai rapid serviciu prin care poti tine legatura cu o gramada de lume simultan, on si OFFline.
Chestie pe care n-o poti face pe… mess. 😉