In ziua urmatoare Bastroe a facut o multime de tumbe prin aer, deasupra lacului inghetat. Asta s-a intamplat in felul urmator.
Pe lac au venit cativa baieti care locuiau intr-un sat din apropiere, sa joace hochei. Si-au incaltat patinele si si-au luat crosele, au facut portile din cate doua pietre, dupa care s-au impartit in doua echipe si au inceput sa alerge dupa puc.
Si apoi l-au descoperit pe Bastroe. S-au adunat in jurul lui, iar un baiat mai curajos l-a impins cu crosa. Bastroe s-a miscat un pic pe gheata. Apoi, un alt baiat i-a facut vant cu crosa. Au inceput toti sa rada si sa se amuze. Nu le mai era frica.
Un baiat mai priceput la manuitul crosei a reusit sa il loveasca pe Bastroe in asa fel incat, in loc sa se miste pe suprafata ghetei, corpul lui s-a ridicat in aer si a facut o tumba. Un alt baiat l-a imitat pe cel dintai.
Apoi au facut un concurs. Castigatorul era cel care reusea sa il faca pe Bastroe sa faca mai multe tumbe in aer, lovindu-l cu crosa. S-au jucat asa toata dimineata, dupa care au plecat acasa.
Iata ce joc a jucat Bastroe cu baietii din sat!
Acum, probabil ca o sa spuneti ca nu e asa, fiindca doar baietii s-au jucat cu iepurasul, dar el nu s-a jucat cu ei. Insa nici nu am spus ca el s-ar fi jucat cu ei. Am spus doar ca el a jucat un joc cu ei.
O fata se poate juca, intr-adevar, cu sentimentele baiatului care e indragostit de ea, fara ca si el sa se joace in vreun fel cu ea (poate fiindca e sincer). Dar daca altcineva joaca un joc impreuna cu tine, e limpede ca si tu joci jocul impreuna cu el.
La multi ani,doamnelor !!! 🙂 Astazi este o zi deosebita pentru voi .
Va urez multa sanatate,fericire si multi bani. 🙂
PS.Cer scuze ca nu scriu la subiect . 🙁
Hmm…chestia asta m-a pus pe ganduri…
sick. twisted. imaginatie bolnava. loved every bit of it 😀
Scriitorul se joaca cu cuvintele, dar si cuvintele se joaca cu mintea (infierbantata a) scriitorului. 🙂
Ultima fraza a post-ului vostru are sens, cred, doar daca se refera la persoane sau la quasi-persoane (ex.: “inconstientul” care iti poate juca o festa, etc.). Dar daca in loc de “cineva” avem “ceva”? Chiar o expresie de felul “el a jucat un joc cu ei” devine in cel mai bun caz confuza daca “el” e un obiect. (“Mingea a jucat un meci cu fotbalistii.”)
Altfel, ca personaj literar, un iepure mort se poate juca in voie (“s-a jucat” si nu doar “a jucat”). La o adica ar putea chiar gandi – chiar daca e iepure si chiar daca e mort…
(“Desi avea blana deasa, Bastroe simtea loviturile croselor. Asta l-a mirat foarte tare, fiindca stia de la bunica lui ca atunci cand mori nu mai simti nimic.”)
(Pana si untul, daca-l facem personaj, isi poate ridica pretul. Asa, ca sa-l tachineze pe Wittgenstein…)
excelent
we want more :d
@serban ionita: scuze, ne sunt antipatici oamenii care pomenesc nume de filosofi din senin, fara nici o legatura cu chestiile care se scriu/discuta.
@Xander: am mai scris 🙂
Daca legatura era neclara, o intrebare din partea voastra ar fi fost mai potrivita. Iar daca credeati ca “v-ati prins”, dar ce spun eu e prea putin semnificativ, trebuia sa ignorati paranteza.
nu era nici o “legatura neclara”; pur si simplu era clar ca nu e nici o legatura.
Toti suntem antrenati in jocul vietii. Cu sau fara voia noastra. Cand intri intr-o relatie…fie ea si doar o joaca….atat tu cat si ea iau parte la joc….dar depinde din ce directie vezi jocul
Hm, prea multe pretentii de claritate si prea multa antipatie in replicile lui Gramo. Whatever.
Pingback: Gramo’s World in 2008 at Gramo`s World