Sirena inversata si alte povesti

Sirena e chestia aia de-a murit Vasile Roaita cu mana pe ea. That aside, am vazut azi un post tare la piticu. Am reusit sa gasesc pe net imaginea care apare la el, plus o discutie mai recenta despre problema sirenei inversate pe un forum din Canada. Imaginea e asta:


Pe wikipedia am gasit mai multe imagini cu sirene inversate (vezi aici si aici). Acolo se da de inteles ca prima reverse-mermaid apare in Futurama.

Ceea ce nu-i chiar adevarat. Primele reverse-mermaids apar in niste tablouri ale lui René Magritte din anii ’50 (vezi aici alta mentiune pe aceeasi linie, intr-un articol al lui Roy Sorensen, un filosof care scrie articole interesante de estetica, texte despre rolul experimentelor mentale in filosofie s.a.)

In fine, citind chestii in stanga si in dreapta in legatura cu povestile astea am dat peste:

12 thoughts on “Sirena inversata si alte povesti

  1. Fat Frumos

    Nu, eugens, nu e in ordine. Stii foarte bine ca nu poti face abstractie de faptul ca ai de a face cu un peste, cu o minte de peste, cu o inima de peste.

  2. gramo

    @susinpom: pai,… unde-l are? 🙂 ma rog, unde iti imaginezi ca il are? fiindca in partea de sus, unde ar fi toracele si plamanii, sunt chestiile de peste.

    @eugens: ok, dar in scenariul ala nu exista decat sirene; ai zice ca daca nici una nu e femeie femeie, mai bine stai singur pe insula?

  3. eugens

    daca n-as avea de ales, atunci as alege sirena cu partea de sus femeie, pentru ca poate oferi si conversatie. partea de sus peste ar fi plictisitoare dupa un timp.

  4. gramo

    @eugens: poate oferi si conversatie; hihi, te-ai dat de gol 🙂

    Si daca ar putea invata si partea de jos sa comunice, desenand cuvinte cu piciorul pe nisip?

  5. eugens

    hihi, poate eram influentat un pic de discutia de pe celalalt blog.

    prefer o comunicare eficienta uneia chinuite (trebuie sa o inveti + stabilit codul de imagini, daca e in imagini, sau sa astepti sa devina indeajuns de priceputa in a scrie cu picioarele samd). e mai simpla prima varianta + restul de trasaturi de comunicare non-verbala (expresia fetei – zambete, incruntari, ridicari din sprancene etc).
    Mai e si o chestiune de gust, mie imi plac foarte mult fe?ele, prefer sa vad o fa?a decat un cap de peste (“inexpresiv ca un peste” “ochi de peste” samd).

Comments are closed.