Mancare!!!!! :)

You may wanna try this: vinete taiate felii, apoi fasii, apoi cubuletze; aceeasi chestie cu dovleceii; totul pus la cuptorul cu microunde – 3 min, amestecat, alte 3 min, iar amestecat, pus un pic de sare, lasat inca 3 minute – gata

(ok, timpul depinde de puterea cuptorului si de cantitate; varianta de aici e pentru 1-2 vinete medii + 1 dovlecel mediu si un cuptor cu microunde de 700 kw);

separat, in timp ce se fac chestiile alea de la cuptor, se pregateste un mujdei de usturoi cu otet (la cantitatea de mai sus, pt. 2-3 persoane, 3-4 catzei, 2-3 linguri de otet, sare, apa);

cand sunt gata bucatelele de vinete si dovlecel se toarna mujdeiul peste, se amesteca si gata 🙂

Altceva, tot pentru microunde: file de rechin (sau rondele) la cuptor (cate 1 min pe fiecare parte, se intoarce de 2-3 ori) stropit cu un pic de zeama de lamaie

+ o garnitura tricolora formata din: brocoli la cuptor (cate 2 min cu amestecat intre, in 3 serii, la sfarsit se adauga un pic de sare si piper), morcovi taiati rondele si dati la cuptor (3-4 minute in 3 serii), 2-3 cartofi la cuptor (pusi in coaja, lasati 3 minute, intorsi, lasati inca 3 min), taiati cubuletze cu un pic de margarina si patrunjel

+ vin alb sec si apa minerala (varianta fara alcool: 3 parti suc de mere si o parte apa minerala – just give it a try)

Last but not least: supa orientala cu taitei si soia; read on 🙂

taiteii se lasa vreo 15-20 min la microunde, in reprize de cate 4-5 minute, amestecand intre reprize; bucatile de soia texturata pe care le-am folosit au fost pentru o chestie care sa semene cu pui shanghai – mici si lunguietze;

soia se pune la microunde in apa deja clocotita (asta am pregatit-o in cana electrica, in timp ce in cuptorul cu microunde se faceau taiteii) 2 reprize de cate 3 minute, amestecand intre reprize, cu un pic de vegeta, sos de soia (varianta: sos de peste) si mult piper (serios, trebuie pus mult piper, altfel nu iese nimic);

separat se pregatesc niste cubulete de morcov, eventual si un pic de pastarnac, telina; se toaca marunt niste patrunjel (merge si patrunjel uscat); se pun si astea la cuptor vreo cateva minute;

taiteii (eventual scursi de apa, dar nu neaparat), soia in apa care a fiert, morcovul, albiturile si patrunjelul se pun toate intr-un castron mare (de plastic, bineinteles), se adauga 2-3 linguri de ulei, apa si se fierbe totul 10-15 minute;

supa rezultata se serveste in boluri de lemn cu betisoare (daca legumele au fost taiate prea marunt, n-o sa poate fi apucate cu betisoarele, keep this in mind).