Inainte sa se duca de rapa cuptorul cu microunde Gramo a apucat sa mai faca o ciorba:
Ingredinete (sic)? Carne de vita taiata bucatzele, ardei gras, cartofi copti si taiati cubulete, sos de rosii proaspete taiate bucati cu bulion, ceapa. In cuptor se face orezul cu niste aroma de gaina, vegeta si piper. Peste sosul de rosii se adauga niste patrunjel si se da la cuptor cateva minute (2-3):
Se caleste ceapa 2 minute, se adauga si ardeiul gras si se continua procesul inca vreo 2-3 minute, apoi se tranteste totul peste sosul de rosii cu patrunjel (plus zeama de la orez) – uite asa am obtinut zarzavat pt ciorba; il puteam cumpara, dar n-avea acelasi gust. Orezul, carnea (data si ea vreo 3-4 minute la cuptor) si cartofii se pun impreuna (de-amorul artei). Se pregateste patrunjelul si leusteanul tocat pentru sfarsitul ciorbei:
Totul se pune intr-o oala mare, se adauga cam 1 litru de apa, se da la cuptor 5 minute, la putere maxima. Apoi se adauga borsul (aproape un litru, dupa gust) si se mai pune totul la cuptor inca vreo 15 minute, cu o pauza pentru amestecat:
La sfarsit se adauga leusteanul si patrunjelul proaspat tocat + o crenguta de cimbru, care se lasa in ciorba vreo 3 minute:
Believe it or not, dupa toata aiureala asta ciorba este gata. In ciuda scepticilor, pentru Gramo rezultatul a fost una dintre cele mai misto ciorbe pe care le-a facut vreodata. O ciorba facuta impreuna, cu dragoste (yeah, suna siropos, we know it, it’s nevertheless real):
Pingback: Bucataria Gramo - some highlights :) « Gramo’s World
Ciorba la microunde? Si eu care faceam doar pizza, popcorn si alte minunatii de acest gen. Trebuie sa incerc 😀