Inca o ciorba la microunde

Inainte sa se duca de rapa cuptorul cu microunde Gramo a apucat sa mai faca o ciorba:

img_3395b.jpg


Ingredinete (sic)? Carne de vita taiata bucatzele, ardei gras, cartofi copti si taiati cubulete, sos de rosii proaspete taiate bucati cu bulion, ceapa. In cuptor se face orezul cu niste aroma de gaina, vegeta si piper. Peste sosul de rosii se adauga niste patrunjel si se da la cuptor cateva minute (2-3):

img_3397b.jpg

Se caleste ceapa 2 minute, se adauga si ardeiul gras si se continua procesul inca vreo 2-3 minute, apoi se tranteste totul peste sosul de rosii cu patrunjel (plus zeama de la orez) – uite asa am obtinut zarzavat pt ciorba; il puteam cumpara, dar n-avea acelasi gust. Orezul, carnea (data si ea vreo 3-4 minute la cuptor) si cartofii se pun impreuna (de-amorul artei). Se pregateste patrunjelul si leusteanul tocat pentru sfarsitul ciorbei:

img_3398b.jpg

Totul se pune intr-o oala mare, se adauga cam 1 litru de apa, se da la cuptor 5 minute, la putere maxima. Apoi se adauga borsul (aproape un litru, dupa gust) si se mai pune totul la cuptor inca vreo 15 minute, cu o pauza pentru amestecat:

img_3399b.jpg

La sfarsit se adauga leusteanul si patrunjelul proaspat tocat + o crenguta de cimbru, care se lasa in ciorba vreo 3 minute:

img_3403b.jpg

Believe it or not, dupa toata aiureala asta ciorba este gata. In ciuda scepticilor, pentru Gramo rezultatul a fost una dintre cele mai misto ciorbe pe care le-a facut vreodata. O ciorba facuta impreuna, cu dragoste (yeah, suna siropos, we know it, it’s nevertheless real):

img_3407b.jpg

2 thoughts on “Inca o ciorba la microunde

  1. Pingback: Bucataria Gramo - some highlights :) « Gramo’s World

Comments are closed.