” – Știu că v-ar putea deranja, stimate domn, dar asta este principala bogăție a patriei noastre. Alta mai mare nu avem și nici nu vom avea vreodată.
– Căcatul, dragă doamnă!?
– Da, domnule, căcatul.
– Dar căcatul nu valorează nimic.
” – Știu că v-ar putea deranja, stimate domn, dar asta este principala bogăție a patriei noastre. Alta mai mare nu avem și nici nu vom avea vreodată.
– Căcatul, dragă doamnă!?
– Da, domnule, căcatul.
– Dar căcatul nu valorează nimic.
Nu e ce credeți, ăștia sunt niște troli simpatici. I-am găsit din întâmplare, căutam un rice cooker și am găsit chestia asta:
În 2116 România e un stat islamic. Bine, majoritatea statelor europene sunt state islamice. Totul a început de la americani, care îi urau pe homosexuali și se săturaseră de feminism și și-au dat seama că n-au nici o șansă să rezolve lucrurile cu creștinismul și, oricum, Hristos ăla putea fi un profet ok, dar era prea soft ca să fie fiul lui Dumnezeu. Așa că au schimbat Biblia cu Coranul și oricum jumate din ei erau deja musulmani, așa că n-a fost prea complicat.
După Statele Islamice ale Americii au urmat, bineînțeles, englezii, care oricum ieșiseră din UE de prin 2020, apoi țările nordice, apoi nemții și apoi cam tot restul Europei. De fapt, în UE au rămas doar albanezii și moldovenii de peste Prut. Și rușii, normal. Deci România e un stat islamic. Femeile poartă burcă și bărbații visează să aibă mai multe neveste, doar că sunt prea săraci ca să își permită. În rest, nu s-au schimbat așa multe.
Într-un local sătesc din județul Mahomed, fost Vaslui, doi tipi stau de vorbă.
Obligațiuni. Știți ce sunt, nu? Nu-s ca acțiunile, pe care le cumperi și devii proprietar și primești dividende. Firma X are nevoie de bani, vorbește cu o bancă, banca scoate obligațiuni. Cei care le cumpără împrumută, de fapt, firma aia cu bani, iar firma plătește o dobândă pentru împrumutul primit. Pe scurt, așa.
Mai tare e că obligațiunile pot fi în orice monedă, nu neapărat în moneda țării în care sunt emise. În funcție de monedă, poartă un nume, gen Matrioska Bonds sau Kangaroo Bonds (dacă o firmă din ro, de pildă, scoate la vânzare obligațiuni în dolari australieni pe piața financiară de acolo etc.).
Iar acum să ne gândim că o firmă ar fi emis, la un moment dat, obligațiuni pe piața din Gambia, în moneda de acolo, pe vremea când insula James încă nu fusese redenumită “Kunta Kinteh Island” și era la fel de reprezentativă pentru Gambia ca și cangurii pentru Australia. Vă dați seama că obligațiunile alea ar fi trebuit să se cheme “James Bonds”?
P. S. Într-un vechi cântec românesc, pre-postcomunist, gen, o doamnă era amenințată că va fi penetrată (posibil violată) de Kunta Kinteh dacă nu e “cuminte”. Mda.