Monthly Archives: June 2011

Bataia e rupta fix din rai!?

Pe la inceputul anului a fost un scandal pe forumul DespreCopii – niste mamici au postat pe un blog cateva reguli despre cum sa-ti bati copilul. Postul respectiv a fost sters, dar mamicile de pe forum au salvat pagina, iar acum textul apare pe pagina de Facebook a asociatiei Telefonul Copilului. Sa citim, deci:

Bataile usoare pot incepe in jurul de 15-18 luni. […] Aplicarea bataii trebuie facuta cu un obiect neutru: un bat sau o curea, dar niciodata cu mana. […] Si apoi bineinteles, o palma peste fata poate afecta anatomia ei, deplasand nasul sau daunand urechii sau maxilarului Daca bataia este aplicata cu un bat, la locul potrivit pentru acest scop, atunci copilul nu se va mai teme de pedepse neasteptate pentru cauze minore. […] Trebuie oare ca bataia sa provoace durere? Da, altfel nu va avea nici o influenta. O mangaiere prin trei randuri de haine, nu transmite nici un mesaj. […] Apoi, cand pedeapsa a fost executata si lacrimile au incetat, copilul trebuie luat in brate si reasigurat de dragostea parinteasca.

Continue reading

Trei usi

Daca stiti chestia asta, atunci n-are nici un farmec sa raspundeti. Daca nu o stiti, cel mai tare ar fi sa raspundeti fara sa cautati raspunsul pe net. Povestea e cam asa. Sunteti la un show. Sunt trei usi. In spatele fiecareia e un premiu. In spatele uneia dintre usi e o masina, iar in spatele celorlalte doua e cate o capra. Se presupune ca vreti sa castigati masina.

Continue reading

Ce e scaldatul?

image

Ok, am inteles ca e interzis, dar daca stai pe malul lacului si-ti bagi picioarele in apa, asta nu inseamna ca te scalzi, nu? Daca ti le bagi pana la genunchi e ok, nu? Dar daca e apa mica la mal si intri pana la genunchi? Si daca intri pana la brau si iesi dupa doua secunde? Doar nu te-ai scaldat, nu? Si atunci, de unde incepe scaldatul?

Nudism si nazism

Probabil ati citit articolul asta. Daca sunteti curiosi sa vedeti ce mai era in cartea lui Hans Surén (Der Mensch und die Sonne), va puteti uita aici (nsfw, nu-i nevoie sa va inregistrati, dar imaginile nu pot fi vazute la rezolutie mare): 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. Daca vreti sa cititi o chestie mai serioasa, mai lunga si fara poze, aici e o teza de doctorat din 2003 pe aceeasi tema.

O poveste de dragoste :)

Malina era moarta. Asta n-o impiedica sa se plimbe seara prin oras sau sa intampine rasaritul de soare de pe terasa vreunui bloc, dimineata. Avea 14 ani. In ultimii 90 de ani avusese 14 ani. Uneori dormea, ascunsa de privirile oamenilor, pe o banca din parc. Isi dorea un prieten. Sau o prietena. Dar nimeni nu stia ca ea exista. Uneori ar fi plecat undeva, definitiv. Dar nu avea unde sa plece.

Continue reading

Poti scrie un post pe blog pornind doar de la faptul ca ploua afara?

Yep. Watch us! 🙂 Ce se intampla cand ploua? Pica niste apa de sus, right? Si unde se duce? In pamant, la canal s.a.m.d. Si daca se duce la canal,… canalizarea se plateste nu? Wait, what!? Trebuie sa platesti pentru apa de ploaie care se duce la canal? Da (daca nu ne credeti, puteti sa va uitati aici, aici si aici).

Nu e prea clar cum se calculeaza cata apa de ploaie se duce la canal, dar trebuie s-o platesti. Cand ploua mai mult, platesti mai mult. Daca e seceta, te-ai scos. 🙂 Bineinteles, fiindca vorbim despre un monopol (Apa Nova), regulile jocului nu trebuie sa fie de bun simt. Poti plati pentru “apa meteorica” si pe vreme de seceta, poti plati canalizare si pentru apa care se scurge in pamant s.a.m.d.

That aside, nu e stupid sa platesti pentru ca ploua? Ok, intretinerea retelei de canalizare costa niste bani, dar n-ar fi mai ok ca asta sa fie un serviciu public? Daca un om e sarac, ce se intampla, vine Apa Nova si ii astupa canalul? N-ar putea sa se ocupe primaria, in loc ca oamenii care stau la curte sau asociatiile de locatari sa mai aiba si grija asta?

Am gasit un carnetel!

Era pe jos, langa o banca din parc. Dupa scris nu ne-am putut da seama de prea multe lucruri (era un scris de mana obisnuit, nici prea frumos, nici prea urat, aplecat un pic inspre dreapta), dar pe coperta din spate era semnat: “Elena Pietruta Ploporisca, clasa VII B”. Nu erau scrise decat primele trei foi. Contineau niste poezii, pe care le puteti citi mai jos:

Continue reading