Scenario: you have already downloaded the movie / pirated software / game you wanted. The torrent software suggests that you should seed to a 1:1 ratio. Should you? Is it immoral if you don’t?
p.s.: You have 3 hours 2 answer this question. π
Scenario: you have already downloaded the movie / pirated software / game you wanted. The torrent software suggests that you should seed to a 1:1 ratio. Should you? Is it immoral if you don’t?
p.s.: You have 3 hours 2 answer this question. π
Sau puteti sa-l jucati aici.
Ce-am mai facut intre timp? Pai,… benzi desenate, o povestire de tip visual novel, un desktop, mindmaps, paine, un concurs de writting, un amv, o panorama virtuala, muzica si poze.
Am terminat seria posturilor despre comentatorii de pe bloguri, am terminat impreuna al doilea CD cu Habarnam, am avut o saptamana a viselor (luni, marti, miercuri, joi, vineri, sambata n-am scris, duminica), am continuat sa citesc din cartea lui Aristotel si v-am propus diverse jocuri si discutii.
Uneori am scris despre lucruri care mi se par interesante, iar la un moment dat am trecut de la blogging la lifestreaming.
Un post asemanator cu asta e aici. Daca mai vreti sa vedeti, pe fuga, cateva chestii aparute mai demult pe blogul asta, puteti scrie “Reruns” in casuta de search.
Dar daca nu l-ati vazut, merita sa incercati:
Dupa aia, daca aveti chef, putem sa discutam.
Stiu niste cuvinte magice. Daca le-as scrie aici si le-ati citi, atunci v-ati transforma in soareci. Supertare, right? Probabil sunteti curiosi sa vedeti cum e sa fii soarece. Doar ca nu vreti sa ramaneti soareci pentru tot restul vietii, nu?
In principiu, ar fi posibil sa va transformati iar in oameni daca v-as spun alte cuvinte magice – formula tranformarii in sens invers, din soareci in oameni, gen.
Exista o singura problema. Daca as scrie cuvintele magice care v-ar putea transforma in soareci, nu numai voi, cei care cititi randurile astea, v-ati transforma in soareci. Toti oamenii ar deveni soareci. Si chiar si eu m-as transforma intr-un soarece. Iar atunci nu ar mai avea cine sa rosteasca cuvintele care va fac oameni la loc, fiindca soarecii nu pot sa vorbeasca.
Poate nu ma credeti ca stiu cum sa va transform in soareci si apoi in oameni. Dar,… sunteti dispusi sa riscati sa ramaneti soareci pentru tot restul vietii, numai ca sa vedeti daca va mint sau nu?
Sau,… ati putea sa va dati seama daca spun adevarul sau mint doar gandindu-va un pic la ceea ce v-am spus? Raymond Smullyan (tipul de la care am furat povestea asta, la el era cu lei, dar asta nu conteaza; in orice caz, apare la inceputul unei carti de-a lui care se cheama What is the Name of this Book, cred ca am mai pomenit-o la un moment dat) spune ca nu-i nevoie sa riscati sa deveniti soareci. π
[poza e de aici]
Antanas Mockus a studiat filosofie si matematica. Apoi a ajuns profesor universitar si s-a apucat sa predea logica si filosofie antica, iar apoi a ajuns rectorul Universitatii din Bogota. Se povesteste ca in timpul unui discurs pe care il tinea ca rector, din cauza ca studentii nu ii acordau atentie, si-a dat pantalonii jos si le-a aratat fundul.
Apoi a ajuns primarul Bogotei. A reusit sa faca tot felul de lucruri ca primar – a angajat mimi sa dirijeze traficul, le-a incurajat pe femei sa iasa in pub-uri in timpul unei “Nopti a femeilor” si sa-si lase copiii in grija sotilor, a aparut facand dus la televizor s.a.m.d.
Iar acum mai are un pic si s-ar putea sa ajunga presedinte. Probabil aici ar trece drept un extraterestru. π
[am ramas un pic in urma cu comentariul la IV, promit sa recuperez!]
V
De aici rezulta ca trebuie sa admitem o diferenta specifica intre placeri. Caci, dupa parerea noastra, lucrurile specific diferite nu pot fi perfectionate decat de lucruri la randul lor specific diferite. (Asta se vede, de altfel, si in cazul produselor naturii, ca si in cel al produselor artei, cum sunt, pe de o parte, animalele si plantele, pe de alta o pictura, o statuie, o casa sau un obiect). Credem, de asemenea, ca activitatile specific diferite sunt perfectionate de lucruri specific diferite. Or, activitatile intelectuale difera specific de activitatile sensibile, dupa cum difera specific intre ele si diversele lor forme; deci si placerile ce le duc la desavarsire difera specific intre ele.