Si tot nu stim ce sa facem cu alea doua stiuci din congelator

Am primit la un moment dat doua stiuci. Nu pare plauzibil, dar asta e adevarul. Problema e ca nu stim ce sa facem cu ele.

Ne-am gandit aseara sa facem o pizza si sa o ornam folosind cele doua stiuci, asezate in pozitia 69, iar deasupra sa scriem cu maioneza “La multi ani, 2009!” Si in fiecare stiuca sa infigem cate un stegulet – intr-una steagul Romaniei iar in cealalta steagul Uniunii Europene. Pana la urma ni s-a parut o chestie cam chicioasa, asa ca am renuntat la idee.

Dar la ce nu ne-am gandit! Stiuca umpluta cu pasta de ficatei de pui, stiuca marinata taiata cubulete si facuta salata cu sfecla rosie, conopida si castraveciori murati. Si cu miere. La un moment dat, in disperare de cauza, am vrut sa luam cateva cutii de ciorba de burta de la supermarchet si sa facem ciorba de burta cu stiuca.

Apoi ne-am gandit ca ar fi mai simplu sa facem rost de diverse chestii de mancare (gen zacusca, sarmale, fasole cu carnati, icre negre, cataif, salam de sibiu, gulas s.a.) si sa le punem impreuna cu stiucile in mixer si dupa aia sa facem o pasta de consistenta sucului de rosii pe care sa o imbuteliem.

Poate ne-ar fi iesit o naveta de mancare de stiuca, dar am renuntat, pana la urma, si la ideea asta.

Iar apoi ne-am gandit ca am putea integra stiucile in niste salate boeuf care sa infatiseze cateva scene biblice – stiucile in iesle, adoratia stiucilor de catre magi (care le si ung cu mir), stiucile ridicate pe brate si aratate multimilor, trecute din mana in mana si aplaudate (asta s-ar putea sa nu fie in Biblie, seamana mai mult cu o scena de la un congres PCR), stiucile pe cruce, patimind s.a.m.d.

Ne-am gandit dupa aia ca poate ar fi mai bine sa le prajim in seu de oaie si sa le servim in pozitie verticala, strapunse de-a lungul, una deasupra celeilalte, cu o tepusa infipta intr-un fund de lemn, ca sa arate ca o micuta coloana a infinitului.

Dar adevarul este ca inca nu ne-am hotarat ce sa facem cu ele.

7 thoughts on “Si tot nu stim ce sa facem cu alea doua stiuci din congelator

  1. Drina

    Puteti sa le folositi si pe bucati. Sa va faceti coliere din dinti (asta daca au o dentitie frumoasa, care sa merite), niste pantofi din piele de stiuca si din restul piftie de stiuca.

  2. armamortală

    Dar de ce nu aplicaţi soluţia clasică: le tăvăliţi prin făină şi le aruncaţi în ulei încins? Şi după ce le-aţi batjocorit aşa, mai aruncaţi nişte lămâie pe ele şi jap pe masă alături de cartofo prăjiţi şi salată?

    Acu’ îmi veni ideea: dacă aveai doi caraşi, ce făceai cu ei?

  3. Raluca Hippie

    Preiau ideea de la armamortala si o imbunatatesc: tabvalite prin faina, prajite in ulei de porumb, stoarceti deasupra niste lamaie verde, si alaturi puneti niste garnitura exotica
    aveti nevoie de: o nuca de cocos, vreo 6 rondele de ananas la cutie + ou +pesmet, un pliculet de sos sweet& sour (daca nu vreti sa cumparati, se poate improviza din: ketchup+ zeama de lamaie + miere + chilli)
    Nuca de cocos se sparge (mdeah… implorati divinitatea) pulpa se curata si se toaca marunt (sau se da printr-o razatoare mai mare) . Feliile de ananas se dau prin ou si prin pesmet si se rumenesc putin in ulei. Puneti frumos bucatile de stiuca pe o farfurie, ananasul prajoit si nuca de cocos alaturi si peste stiuca turnati sos sweet& sour. Enjoy 🙂

  4. liberteen

    sunt copii care mor de foame in Gabon si voi nu stiti cum sa pregatiti doua stiuci… mai bine dati stiucile congelate prin mixer faceti praf de stiuca si trageti pe nas ca sa va faceti “pesti”. pe urma va luati un bilet de avion spre amsterdam sau spre thailanda, intrati in bransa si inghetati recesiunea cu ajutorul stiucilor congelate >:)
    :-S just kidding around

  5. Pingback: Despre gatitul frenetic « Gramo`s World

Comments are closed.