Vocea unei Generaţii: delegaţi de tineret la Naţiunile Unite te învaţă ce înseamnă participarea şi dezvoltarea

Asociaţia ORICUM pentru Educaţie, în parteneriat cu Consiliul Tineretului din România şi Asociaţia Pro Democraţia lansează proiectul Vocea unei Generaţii.

Vocea unei Generaţii este un program educaţional interactiv, sub forma unei caravane alcătuite dintr-o conferinţă şi un training profesionist, ce abordează tematici ca:

  • lobby
  • advocacy
  • participare

Scopurile proiectului:

  • educarea şi informarea tinerilor în domenii precum participarea în luarea deciziilor
  • importanţa angajamentului civic
  • responsabilitatea leadershipului politic
  • beneficiile dezvoltării comunitare generate de tineri.

Caravana va ajunge în cinci oraşe:

  • Constanţa (7 aprilie)
  • Cluj Napoca (9 aprilie)
  • Timişoara (11 aprilie)
  • Iaşi (15 aprilie)
  • Bucureşti (13 mai)

Vocea unei Generaţii beneficiază de prezenţa unor vorbitori cu experienţă în aria problematicii de tineret:

  • Corina Murafa (Director Executiv Asociaţia ORICUM pentru Educaţie)
  • Laura Munteanu (Delegat de Tineret la ONU 2007-2008)
  • Andrei Mehedinţu (Delegat de Tineret la ONU 2007-2008)
  • Daria Cătălui (Departament Programe Consiliul Tineretului din Romania)

Înscrierile pentru participarea la conferinţe şi la traininguri se fac on-line pe adresa www.voceauneigeneratii.ro.

4 thoughts on “Vocea unei Generaţii: delegaţi de tineret la Naţiunile Unite te învaţă ce înseamnă participarea şi dezvoltarea

  1. bored

    “educarea şi informarea tinerilor în domenii precum participarea în luarea deciziilor” – ii ajuta sa ia decizii ? dar tineretul este cretin, nu poate alege singur ?
    sincer aceste campanii mi se par nefolositoare, prea vor sa ajute tineretul, sa il impinga spre alegerile cele bune.acestea trebuie invatate cu timpul nu pot fi imprimate in mintea unuia prin genul asta de conventii banale.mai mult vor sa implice tineretul in politica, lucru care il apreciez, dar nu sa le puna raspunsuri si “decizii” sub limba.vor cumva sa educe o armata de liberali care sa ii foloseasca drept sclavi in propriile razboaie politice ?

  2. Corina

    @gramo… multumim ca ai scris despre noi! 🙂

    @raluca… ne pare rau ca nu poti fi alaturi de noi… daca decizi sa iti sacrifici jumatate de zi pentru cateva discutii interesante, te asteptam!

    @bored… exista foarte multi tineri care nu sunt constienti de mecanismele care exista la dispozitia lor pentru a participa in luarea deciziilor, competitia “Delegat de Tineret la ONU” fiind doar una dintre aceste ocazii. Noi vrem sa ii informam de ceea ce se intampla in acest domeniu la nivel local, national si international. e foarte important sa stii cum sa vorbeste unor tineri de 16 ani (sau chiar mai mult) despre ce ar putea castiga, pentru ei si pentru societatea din jurul lor, din implicare si angajament civic. da, toate lucrurile astea trebuie invatate cu timpul si “Vocea unei Generatii” e doar o etapa dintr-un intreg proces de invatare prin care trece cineva. Nimeni nu pune nimanui raspunsuri “pe limba”… azi am avut o dezbatere interesanta la Constanta, si un training care a motivat 24 de tineri sa fie mult mai activi in comunitatea lor. Nu a fost indoctrinare, ci a fost informare, inspiratie, incurajare si invatare. Cu totii avem nevoie de astfel de ocazii. Nu vad ce razboaie politice ducem si nici vreo urma a acestui proces cu iz de spalare de creiere pe care il denunti.

  3. daleputley

    Sounds like fun. Dar atat. Si asta pentru ca niciun workshop, nicio dezbatere, mai ales “sub egida ONU”, nu are efectul experientei de acasa, de pe strada, din adevarata comunitate. Nu vad cum “un Delegat de Tineret la ONU 2007-2008” va convinge alti tineri sa fie mai implicati in comunitate. Ma astept sa vad o fata dragutza, articulata, care sa vorbeasca tare si clar, in noua limba de lemn. Iata insa un exemplu care functioneaza: in orasul meu de bastina, exista obiceiul ca un vecin, cu inca doi trei vecini sa mearga la alt vecin impreuna cu nevastele, eventual si copii mai mari, sa il ajute sa isi construiasca acoperisul. E un fel de claca, o munca la comun, fara bani, cu mancare si bautura. Cu regret o spun, pentru ca nu sunt maghiar, chestia se intampla doar in comunitatea maghiara din acel oras. Sa fim seriosi, o birocratie precum ONU (cu puteri putine, idealuri vagi si multe sotii/amante in staff) nu va intari comunitati. Dar cred ca e fun un workshop din asta, e ca o tabara cool, ii invata pe tineri sa comunice, isi fac nishte contacte, e o treaba buna dar din alte motive decat cele declarate. Go Planet !

Comments are closed.