Si nu ar fi trebuit sa apara daca nu ne-ar fi boicotat Vio, cu reclama ei la dacie. In fine,… Ideea e ca nu vrem sa mai scriem nimic pana nu incheiem cel putin partea cu strangerea materialelor pentru proiectul “Habarnam”. Vrem sa incercam, cu mijloacele pe care le avem la dispozitie, sa atragem atentia asupra acestui proiect.
Mai spunem inca o data despre ce e vorba. E vorba, de fapt, de o idee. Ideea e ca e fain sa citesti povesti pentru copii si sa le pui pe net, fiindca mai tarziu, copiii care or sa intre pe net vor gasi niste povesti pe care sa le asculte. Asta e un fel de mostenire pe care le-o pot lasa bloggerii de acum copiilor (pe langa o multime de posturi interesante, desigur).
Am vrea sa ii convingem si pe alti bloggeri ca ideea asta merita sustinuta. Poate n-am reusit si fiindca unii oameni cred ca daca sustin ideea e ca si cand ne-ar face noua reclama, dar noi nu vrem nici un fel de reclama. Nu vrem decat ca ideea sa circule si sa apara tot mai multe povesti pentru copii pe net.
Un mod in care am incercat sa sustinem noi ideea asta a fost proiectul “Habarnam”. Mai multi bloggeri au citit capitole din aceeasi carte – Aventurile lui Habarnam sau alte povesti (Optzecea, de pilda, a citit singura o alta carte – Nazdravaniile lui Pacala). Povestile sunt disponibile pe net in aceeasi pagina.
In plus, dorim sa strangem toate fisierele audio produse de cei care s-au implicat in proiect si sa le punem pe mai multe CD-uri pe care sa le trimitem mai multor institutii din tara – in principal unor institutii (nu doar din Bucuresti) care se ocupa de copii nevazatori si de copii aflati in dificultate.
Acest proiect urmeaza sa se incheie pe 1 iunie (o sa va spunem si dupa aceea care a fost rezultatul). Dar incercarea de a promova ideea “Citeste o poveste!” nu o sa se opreasca aici.
Am facut niste bannere pentru cei care doresc sa foloseasca proiectul “Habarnam” ca exemplu de aplicare a ideii respective:
Pentru imaginea pe fond alb:
Pentru imaginea pe fond negru:
Dar, dupa cum spuneam, nu tinem sa vorbeasca cineva despre Gramo. Oricine poate sprijini ideea asta cu cititul povestilor fara sa ne pomeneasca. Noua ni se pare ca ar fi foarte frumos ca ideea asta sa fie preluata si de alti oameni si asta e motivul pentru care nu mai scriem, deocamdata, nimic aici (si da, ne-au si dezamagit anumite reactii, dar nu vrem sa vorbim acum despre asta).
p.s.: Planificarea noastra pentru proiectul “Habarnam” este asta:
- Termenul limita pentru strangerea inregistrarilor care vor fi incluse pe cd-urile pe care le vom trimite la institutiile pentru copii nevazatori si copii aflati in dificultate: 30 aprilie, 2008.
- Pentru inregistarile capitolelor din Habarnam la care avem promisiuni, vom astepta pana pe data de 14 aprilie, 2008; dupa aceea vom reimparti capitolele ramase neinregistrate si vom apela la prieteni ca sa terminam de inregistrat toata cartea.
- Pana pe 11 mai, 2008 vrem sa strangem toate mp3-urile, sa mai inregistram inca o varianta pentru capitolele din Habarnam care nu se aud prea bine si sa realizam un cd de proba
- Tot pana atunci speram sa avem o lista completa cu locurile dorim sa trimitem cd-uri (institutii si datele de contact ale acestora); orice propuneri sunt binevenite.
- Pana pe 18 mai, 2008 vrem sa cumparam cd-urile si sa le inregistram.
- Pana pe 1 iunie, 2008 dorim sa le trimitem pe toate prin posta; vom incerca apoi sa vedem daca toata povestea are vreun efect si vom scrie pe blog; cu asta se va incheia, probabil, prima parte a proiectului.
- In urmatoarea parte a proiectului vrem sa incercam sa popularizam ideea si sa ii convingem pe cat mai multi oameni sa continuie sa spuna povesti si sa le puna pe internet; o idee ar fi realizarea unui site pe care “povestitorii” sa poata lasa link-uri catre inregistrarile pe care le-au pus pe net. Again, orice idee sau propunere e binevenita.
p.p.s.: Cateva dintre institutiile pe care le-am gasit noi sunt urmatoarele:
Centre pentru copii nevazatori: Arad (Centrul de plasament nr. 4 – Str. George Baritiu nr. 16), Buzau (serviciul de tip rezidential pt. copilul cu deficiente de vedere din cadrul Complexului de servicii pt. copilul cu deficiente de vedere nr. 11 – Str.Horticolei nr. 54) si Bucuresti (Centru de ingrijire si gazduire “Neghinita” – Str. Traian nr. 144, sector 2).
In Bucuresti exista o Scoala Pentru Ambliopi pe strada Austrului, nr. 33 si Biblioteca Sonora pentru nevazatori si ambliopi pe Sos. Mihai Bravu, nr. 116, bl. D5, sector 2.
Centre de plasament:
Casa Ioana din Botosani 710348, Aleea Ion Pillat Nr. 2
Centrul de plasament “Orhideea”, Aleea Tibles, nr. 64, sector 6, Bucuresti
Centrul de plasament scolari Pitesti: Str. Dragasani, nr. 8 Tel. 0248/273250
Centrul de plasament nr.1 Campulung: Str. Negru Voda nr. 119 Tel. 0248/510120
Centrul de plasament nr.2 Campulung: Str.Traian nr. 5A Tel. 0248/512713
Centrul de plasament copii 0-3 ani Campulung: Str. 30 Decembrie Tel. 0248/512193
Centrul de plasament Rucar: Str. Tabaci nr. 508 Tel. 0248/542465
Centrul de plasament Priboieni: Comuna Priboieni Tel. 0248/656063