S-a terminat luna noiembrie, în care a plouat mult şi a plouat mult cu soare. Fapt care pe mine m-a mirat nevoie mare, că aveam impresia că ăsta e un fenomen atmosferic (vai ce bărbi torn) mai degrabă întîlnit vara. L-am întrebat şi pe P. ce părere are de treaba asta, mi-a zis că-i normal, în noiembrie plouă mult cu soare. A’ dracu’! Da’ o fi ştiind ce spune, în fond e născut în noiembrie (scorpion, pentru interesenţi).
Iarna trecută a plouat în Germania în draci. N-a fost iarnă propriu-zis, cel puţin nu în zona Frankfurtului, că mi-aş aminti. A fost aşa un fel de toamnă friguroasă, chiar rebegită, umedă rău şi numai bună la reumatisme.
Şi stăteam şi pensam gîndurile (haha) că dacă ar fi nins atîta cît a plouat, aveam zăpada pînă la acoperiş. (rog a se nota această cugetare, mulţumesc)
Prin ianuarie au fost şi nişte fulgere şi tunete, în ce ordine vreţi voi, la care m-am minunat de parcă mi-ar fi ieşit numerele la loto, nu alta (btw, jackpot-ul e mîine la nemţi de vreo 46 de milioane, dacă nu mă înşel, sau pe-acolo, ce mai contează un milion-două dacă iei un braţ de bănet?!), la care iar am auzit comentarii că e de-a dreptul natural să fie descărcări electrice cînd toarnă cu găleata în miezul iernii!
Problema mea e deci de ce plouă aşa de mult şi ninge aşa de puţin? Mă refer la iarna calendaristică. Mai că m-aş mulţumi şi cu o săptămînă de zăpadă… E poluarea? E încălzirea globală? Care dă mai mult?
PS La un curs de germană de popularizare (pe care l-am frecventat la Freiburg în ’99), proful ne-a zis că el ştie că a ploua nu are subiect în nici o limbă şi ne-a întrebat dacă e careva reprezentantul unei limbi în care să fie altfel; eram o groază de străini din x ţări, s-a trezit un american să ridice degeţelul şi să spună că la ei are subiect, it!
Sorry de îngrămădirea de multiple categories separated with coma.
se potriveste de minune! si aici ploua! 🙂 si nu se mai opreste! 🙁