3 anunturi utilitare, un schimb de replici si cateva precizari

Unu: Au inflorit salcamii:

(daca stiti sa faceti placinta cu flori de salcam, sa ne spuneti si noua cum faceti)

Doi: La Sheriff’s au suc de morcovi la 4 lei paharul! E facut pe loc la un aparat de facut suc. E bun.

Trei: Nu exista viata dupa moarte
(ok, asta s-ar putea sa fie doar un zvon 🙂 )

Uite si schimbu’ de replici (initial erau mai multe, da’ pe celelalte le-am uitat):

– Cum adica “e mov?” !?
– Aaaa, nu, game over!

Si precizarile:

Gramo e in urma cu comentariul la cartea aia a lui Aristotel, asa ca nu va posta un text nou saptamana asta (mai ales ca ar fi trebuit sa o faca luni), ci va folosi restul saptamanii pentru a pune comentariile la ultimele doua texte.

Intr-o zi-doua o sa continuie si povestea cu gandirea critica.

You should try ceai (negru, sau care iese inchis la culoare + un pliculet de busuioc) cu lapte, scortisoara (pudra), nucsoara (tot pudra), ghimbir (da, tot pudra) si piper alb (mai trebuie sa spun?).

7 thoughts on “3 anunturi utilitare, un schimb de replici si cateva precizari

  1. optzecea

    eu stiam de clatite cu flori de salcam (chiar m-a inspirat cineva candva si-am scris o poezioara cu acelasi titlu)

    din cate am inteles prepari aluatul de clatite, scufunzi manunchiul de flori in aluat si il pui la fript in ulei incins…

    ia intreaba-l pe gogu, poate stie el mai multe 😛 🙂

  2. gramo

    @optzecea: aha, aluat de clatite! we must try! n-am facut niciodata clatite pe cont propriu; revenim dupa ce umplem peretii de esecuri!

    @hiacint: ghimbirul e… errrr,… ca un fel de evil twin al scortisoarei – mai aromat, mai picant, usor astringent; either that, or Gramo a inceput sa bata campii 🙂

    adevarul e ca e greu de descris gustul.

  3. flippy

    puteti incerca aceasta chestie, desi pare un pic complicata. in realitate, nu e, ca daca mi-a iesit mie, care sint un fel de katrina prin bucatarie (privita, evident, prin prisma dezastrelor lasate in urma)…
    faceti aluat de clatite – clasic: juma de litru de lapte, 250 ml apa milenara, 2 oua, 500 g faina, 2 linguri ulei, 100 g zahar. evident, se prajesc in tigaie. ele, clatitele, se umplu cu o chestie facuta din juma de kil de brinza dulce de vaca, 5 galbenusuri, 150 grame de zahar, esenta de rom si de vanilie si coaja de lamiie, cit va place. se pune crema asta in clatita, se adauga in crema cite o floare de salcim si se ruleaza clatita. toate clatitele astfel umplute se pun la cuptor intr-o tava (unsa cu unt, desigur) si se pune peste ele un fel de sos facut din 200 grame de iaurt+150 grame zahar+arome (rom, vanilie, din astea). toata constructia se lasa in cuptor un sfert de ora. la foc potrivit, ca sa nu se face scrum.
    n-am mai facut de vreo 2 ani, acu m-am lenevit, maninc florile direct din pom, desi uneori au gust de praf.. deh, civilizatia noastra motorizata!

  4. moniK

    @Hia: ghimbirul e regele! ceai de ghimbir cu lamaie si miere fuaaaaaaarte bun
    ghimbirul e bun si la greturi, Ramo stie?

  5. gramo

    @flippy: omg, ce de ingrediente! plus cuptor!!! Gramo n-are decat cuptor din ala cu microunde 🙁 offf! 🙂

    @moniK: o barfesc un pic, ca doarme: Ramo n-a avut aproape nici un fel de greturi; In genere n-are greturi! Si nu are treaba cu condimentele. Cand o intreb ce sa fac de mancare, zice: “fa ceva simplu!” Si i-am facut ciorba de linte si soia si n-a vrut sa manance! 🙂

  6. hiacint

    a fost bun, mersi de pont, ghimbirele de nedescris plus piperul… oare din flori de salcîm se face ?i dulcea??? ca s? pui dup? aia pe cl?tite 😀

Comments are closed.