Patronul echipei de fotbal Steua a fost dat ca exemplu enoriasilor care au asistat la slujba oficiata de Craciun de preotul paroh Adrian Pârlac, de la biserica Sfânta Treime din cartierul sucevean Burdujeni-sat, transmite corespondentul NewsIn.
Dupa ce a citit Pastorala IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, preotul paroh Adrian Pârlac i-a îndemnat pe credinciosi sa fie si ei darnici precum patronul Stelei, facând referire la ajutorul dat sinistratilor din comuna Arbore.
“Este un patriot si un crestin. A ajutat nu numai sinistratii din Arbore, dar si biserici. Este credincios si putem fi si noi un Becali”, a spus parintele Pârlac. Printre enoriasii prezenti la slujba de Craciun s-a numarat si Gheorghe Andrusca, socrul lui Traian Basescu.
Colindele celor 25 de copii ai Scolii Generale nr 6 din Burdujeni-sat au fost ascultate cu atentie si cântate de toti enoriasii veniti sa asiste la Sfânta Liturghie.
Îmbracati în costume populare, îndrumati de profesorul de religie Nicolae David, copiii au încântat cu glasurile lor întreaga asistenta. Preotul paroh a criticat ca unii pun versurile colindelor pe muzica de manele sau doine. “Este un text religios si nu e normal sa fie cântat pe muzica de manele. Este o cântare bizantina si trebuie pastrata si cântata asa cum se cuvine”, a spus Pârlac.
Biserica Sfânta Treime este ctitoria arhiereilor Filaret si Neofit Scriban. Personalitatile familiei Scriban au fost remarcabile, pentru ca împrejurarile zidirii bisericii parorhiale Sfânta Treime din Burdujeni – sat au fost providentiale.
Anul mortii preotului Ioan Scriban a fost marcat de o boala incurabila (holera) si cei decedati nu erau primiti în cimitirul comun, de aceea familia a decis ca terenul care-i apartine sa fie donat pentru un viitor cimitir, unde sa se zideasca si o biserica.
Acestea au fost împrejurarile în care fratii Filaret si Neofit Scriban, din respect si dragoste pentru parintele lor, în apropierea mormântului, au înaltat acest sfânt lacas. În cei 155 de ani biserica nu a suferit schimbari arhitecturale, ci numai lucrari de restaurare. Biserica a fost zidita între anii 1850-1851 din piatra de cariera, în forma de cruce.
(sursa NewsIn)
Biserica este o institutie. Institutiile trebuie sa aiba fonduri, nu ?
yep, sure, dar ar trebui sa conteze de unde vin fondurile; dincolo de asta, sa spui la slujba “putem fi si noi un Becali”, well, e prea de tot! 🙂
daca asta inseamna sa fii un bun ortodox – sa incerci sa fii ca dl. Becali – atunci Gramo-kid o sa fie botezat catolic 🙂
Era un fel de multumire pentru ajutorul dat de Gigi.
Mai, si la urma urmei, Nastease, Tacriceanu, Tiriac, STATUL (!?) ETC. de ce nu au facut nimic?
Era un fel de multumire pentru ajutorul dat de Gigi.
Mai, si la urma urmei, Nastase, Tariceanu, Tiriac, STATUL (!?) etc. de ce nu au facut nimic?
@Marius Parciu: cred ca suntem de acord ca obligatii are si statul (care in cazul respectiv n-a reactionat, probabil, suficient de prompt) dar si societatea civila (ONG-uri etc.)
Dar acum era vb. despre ce li se spune in biserica credinciosilor. Dl. Becali conduce, intre altele, si un partid, iar in biserica n-ar trebui sa se faca politica.
In plus, hai sa fim sinceri acum, cati oameni vii chiar pot reprezenta modele de urmat pentru credinciosi?
Eu nu cred ca Papa se considera o model pentru credinciosii catolici. Daca i s-ar cere un model, probabil n-ar vorbi despre sine, ci despre Iov, Christos, apostoli, sfintii parinti s.a.m.d.
La romanii ortodocsi se pare ca dl. Becali e un model suficient de bun. Chestia asta mi s-a parut (fara suparare) ridicola.
Iar multumirile se pot adresa, cred eu, chiar sub forma de multumiri 🙂 De ce nu?