Vor fi australienii mai multi sau doar mai sanatosi? Ce scrie presa din afara puteti vedea aici. In ro a aparut o stire pe HotNews aici. In medii academice, dar si in mass-media din occident subiectul e vazut ca tinand de etica aplicata / bioetica / etica medicala si e in mod traditional dezbatut de filosofi (mai multe informatii si o lista de link-uri aici).
Iata o lista de intrebari mai serioase: Pana la urma, de ce trebuie sa fie interzisa clonarea? Cate feluri de clonare exista? Ce fel de clonare e ok si de ce? Cum va fi afectata societatea care va permite clonarea?
Pingback: Gramonews (5) « Gramo’s World
Daca legam aici discutia cealalta cu ce progrese s-au facut in filosofie (mai deloc, nici unul, doar acolo unde defapt nu era problema de filosofie), singura concluzie e, cred eu, ca progresul concrent in zona asta va fi mult intarziat, relativ inutil pentru ca… “daca sa clonezi o sa fie criminal, doar criminalii o sa cloneze.”
Clonarea sufera de multe stereotipuri, induse de industria media de-a lungul timpului. De unde si senzatia unora ca necesita atentie suplimentara (ex: fata de o nastere a unei sarcini rezultate prin coit).
Eu unu’ astept posibilitatea de a creste organe anume in borcan. Nu mai e mult. Asta daca tot felu’ de fundamentalisti si eticieni care defapt sunt orbiti de propriul “yuk factor” numai fac urat pe la comisii.
da, chestia cu organe in borcane pare acceptabila (dar si creierul e un organ – transplantul de tesut nervos cerebral e utilizat la tratarea alzheimerului)
dar clonarea reproductiva? in futurama e ok, in island nu 🙂
la chestia cu progresele facute in filosofie nu o sa ma bag inca; am totusi o observatie: in filosofie nu trebuie neaparat sa existe progres ca in stiinte.