Reteta saptamanii – Brocoli cu vinete

Am gasit brocoli cu 5,50 roni kilogramul la Nic (in Carrefour pretul era aproape dublu). Am cumparat un brocoli de dimensiuni medii (2 roni) si l-am gatit in felul urmator. Mai intai l-am spalat, apoi i-am taiat codita cubulete, am rupt/taiat ramurelele cu inflorescente si le-am pus intr-un castron (de plastic):

img_3029b.jpg

Apoi am acoperit totul cu un capac (tot din plastic, desigur) si am pus castronul la cuptorul cu microunde (3 minute la putere maxima):

img_3035b.jpg

Intre timp am scos din frigider smantana (1,4 ron) si branza topita (0,5 ron), am mai maruntit cascavalul ras (1 ron) si am taiat marunt cozile de ceapa verde (0,8 ron). (Am spalat si o parte din vasele murdare din chiuveta, fiindca nu mai aveam loc, dar asta nu e important ๐Ÿ™‚

img_3037b.jpg

Am scos castronul de la cuptor, am scurs capacul de apa (se aduna din cauza aburilor), am amestecat bucatelele de brocoli si le-am adaugat sare (cu aroma de branza si marar) si un pic de piper (0,1 ron).

img_3040b.jpg

Apoi am pus castronul din nou la cuptor, inca 3 minute. Chestia asta am repetat-o inca odata (deci au fost 9 minute in total).

 

img_3031b.jpg

In tot timpul asta pisica (vezi postul lui Gramo de aici) a stat foarte cuminte in bucatarie ๐Ÿ™‚ Am pornit friteuza si am pus uleiul sa se incinga la 160 de grade:

img_3044b.jpg

 

Apoi am spalat o vanata (0,5 ron) si am taiat-o rondele:

img_3042b.jpg

Fiecare felie a fost taiata pe jumatate. Din cauza ca friteuza este mica, a trebuit sa prajesc vanata in doua serii (fiecare serie a durat cam 4-5 minute). Intre timp am amestecat smantana cu branza topita, am pus ceapa verde peste brocoli, am mai lasat castronul la microunde un minut (deci s-au facut 10, in total), iar apoi am pus cascavalul ras deasupra:

img_3050b.jpg

In timp ce s-au prajit vinetele am terminat de spalat vasele din chiuveta (chestie care s-a dovedit imediat foarte utila). Am curatat doi catei de usturoi (0,2 ron) si i-am strivit cu aparatul ala de strivit usturoi si i-am adaugat la sosul cu smantana si branza topita. Din experienta stiam ca daca nu cureti aparatul ala pentru usturoi imediat ce l-ai folosit, ajunge sa puta ingrozitor, asa ca l-am spalat imediat ce am terminat cu el (bine ca era chiuveta libera). L-am pus la uscat, iar apoi am scos si ultima serie de vinete prajite din friteuza:

img_3053b.jpg

Am pus vinetele prajite peste amestecul de brocoli la cuptor si cascaval si am amestecat, cu grija sa nu zdrobesc vinetele:

img_3054b.jpg

In fine, am adaugat sosul cu smantana, branza topita si usturoi. Din considerente estetice, n-am amestecat sosul cu vinetele si bucatile de brocoli, ramanand ca fiecare sa intinga in sos ce isi ia in furculitza, dupa gust ๐Ÿ™‚ Chestia rezultata am mancat-o fara paine, cu cate un pahar de apa minerala cu un pic de lamaie:

img_3055b.jpg

Date tehnice:
Timp de pregatire: aproximativ 20 min
Cost: aproximativ 6,5 roni
Curent consumat: aproximativ 1,5 kw
Calorii: habar n-am ๐Ÿ™‚

Evaluare finala: Era, probabil, mai simplu sa fi luat 2 burgeri de la rotiseria din coltul strazii, dar nici nu ne-am fi saturat, nici n-ar fi fost o chestie la fel de gustoasa ๐Ÿ™‚

1 thought on “Reteta saptamanii – Brocoli cu vinete

  1. Pingback: Manifest - Welcome to Gramo’s World! « Gramo’s World

Comments are closed.